Faalangst


Wat is angst?
Angst komt voort uit een gevoel van vrees. Dat kan variëren van een lichte beklemming tot een hevige paniek. Of angst altijd negatief moet zijn is nog maar de vraag. In het verkeer kunnen diverse angsten een rol gaan spelen: o.a. verkeersangst, verkeersfobie(ën), rijangst, angst voor auto(snel)wegen en/of rotondes, examenvrees, faalangst.

Wat is faalangst?
Faalangst is de angst te mislukken, vooral in situaties waarin je beoordeeld wordt voor een toets of een examen, of wanneer je denkt dat je beoordeeld wordt, of als er gepresteerd moet worden. Het is een angst die belemmerend werkt en veelal gepaard gaat met diverse klachten. Iedereen heeft min of meer wel eens last van faalangst maar het wordt een probleem wanneer deze angst zo’n beslag op je legt dat je nauwelijks of niet meer kunt presteren.

Hoe ontstaat faalangst?
Door geen of weinig zelfvertrouwen kan faalangst ontstaan, maar ook door negatieve ervaringen in de kinderjaren, een matige basis van rijvaardigheid, betrokkenheid bij een ingrijpende gebeurtenis, stressreactie(s), of een bevestiging dat je daadwerkelijk faalt. Wij weten hoe wij hier mee om moeten gaan, dus denk je hier in begeleiding nodig te hebben, dan ben je bij ons op het juiste adres, dus wanneer je voor onze rijschool kiest, kun je je rijlessen volgen bij een gecertificeerd faalangstinstructeur.